Pieter van Gils

Ik ga de Alzheimer Challenge aan!

( Lid van team: Aegon - Locatie Den Haag )

De AlzheimerChallenge is een evenement om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Er zijn in Nederland circa 290.000 alzheimerpatiënten, waaronder mijn oma. Daarom ga ik de uitdaging aan om 290 kilometer te fietsen (één meter per patiënt). Mijn doel is om 2 euro per kilometer op te halen voor het onderzoek.

Omdat ik wel hou van een sportieve uitdaging wil ik deze kilometers afleggen in 2 dagen door de langste natuur traverse van Nederland te fietsen. Dit is de Green Divide, een bijna geheel onverharde route van ruim 300km. De route gaat van Bussum over de Utrechtse Heuvelrug en de volle lengte van de Veluwe naar Zwolle.

Doe je een donatie en heb je interesse in het boek Eeuwige Lente van Jetske van der Schaar, stuur mij dan een bericht met je adresgegevens. Zorg ik dat het boek naar je wordt verzonden (op kosten van Aegon).

312 km
van mijn doel 290 km
AlzheimerChallenge deel 2 26/05/2022 | 8:12

Nog mooier dan gisteren! De hele dag door de prachtige natuur gefietst. Soms echt pittig maar ook perfecte gravel stroken gehad zoals in Kroondomein ‘t Loo. Totaal ruim 310 km gefietst in 2 dagen, nu in de trein naar huis! P.s. sponsoren mag nog steeds voor onderzoek naar Alzheimer: https://actie.alzheimerchallenge.nl/actie/pieter-van-gils

View on Strava
AlzheimerChallenge deel 1 25/05/2022 | 8:23

Fantastisch mooie route naar wel ontzettend zwaar. Eerste 110km hulp gekregen van JW en Thomas die meefietste en dat ging super (los van een flinke valpartij). Daarna zelf doorgegaan en nog flink afgezien op de bospaden, MTB single track en ruiterpaden. Nu bijkomen en morgen deel 2!

View on Strava
AlzheimerChallenge deel 2 26/05/2022 | 8:12
AlzheimerChallenge deel 1 25/05/2022 | 8:23
Bekijk alle
09/06/2022
08:30

Philip

Bekijk alle
  Bekijk alle
05/05/2022 | 16:01

Mijn challenge: de green divide 300km door de natuur

Een aantal opties zijn langs gekomen om van mijn deelname een challenge te maken. Gemiddeld fiets ik per maand rond de 450km en  mijn langste rit vorig jaar was 135km. Ik ben dus niet geheel ongetraind en vind het leuk om er een bijzondere ervaring van te maken. Naast de racefiets heb ik afgelopen winter een gravel fiets gekocht waarmee ik al een aantal mooie ritten in de Nederlandse natuur heb gemaakt. Om van deze challenge een bijzondere tocht te maken leek het me mooi om de langste natuur traverse van Nederland fietsen. Dit is de Green Divide route gemaakt door Erwin Sikkens. De tocht is in totaal 300km lang, bijna helemaal onverhard, en gaat van Bussum over de Utrechtse Heuvelrug en de volle lengte van de Veluwe naar Zwolle. Ik wil deze in 2 dagen fietsen (op 25 en 26 mei), wat me heel erg mooi lijkt maar ook zeker een challenge!  

Stichting Team Alzheimer is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Alzheimercentrum Amsterdam en het bedrijfsleven met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar alle vormen van dementie. Hoe? Door de kennis, ervaring en organisatiekracht van toptalenten uit toonaangevende organisaties te bundelen en samen innovatieve fundraising projecten in de markt te zetten.