Onze verhalen

Lees hier de verschillende verhalen rondom dementie. Van persoonlijke verhalen tot interviews met onderzoekers. 

Wil je zelf je persoonlijke verhaal delen? Gebruik de hashtag #teamalzheimerchallenge

 

Interview met Anita van Loenhoud - Neuropsycholoog & wetenschapper 

 

Rene fietste 1500 kilometer voor de Alzheimer Challenge 2021

Tijdens de eerste editie van de Alzheimer Challenge heeft Rene zichzelf extra uitgedaagd. In plaats van de standaard 280km heeft hij maar liefst 1500km afgelegd in de maand april. “Ik ging altijd na werk fietsen, een fijn moment om even je hoofd leeg te maken.” Doordat vrienden en familie tijdens de challenge vroegen hoe het hem afging, zorgde dit voor nog meer motivatie om zijn doelen te behalen. Rene heeft door weer en wind gefietst en "één dag begon het zelfs te sneeuwen” tijdens zijn fietstocht. De Alzheimer Challenge is voor Rene een goed initiatief waarbij de focus ligt op bewegen. Dit deed hij soms alleen, maar vaker samen met vrienden of zijn kinderen.

Ook dit jaar doet Rene weer mee, hij gaat dit jaar "gewoon" voor de 290km bewegen!

 

Interview met Annebet Leeuwis - Post-doc onderzoeker

 

In 2021 fietste Frank in twee dagen 280 km

Frank Joosten fietste tijdens de Alzheimer Challenge van 2021 in 2 dagen de Alzheimer Challenge uit. Samen met een groep vrienden hadden ze de hele tocht uitgedacht en zelfs hun bestellingen bij een restaurant onderweg al doorgegeven. “Het leukste is om het echt met elkaar te doen, probeer een groep bij elkaar te vinden, spreek wat af, dat je het echt samen doet.” Het was echt uitdagend, maar wel haalbaar voor Frank en zijn vrienden.

Ook dit jaar doet hij weer mee, hij gaat deze keer voor een combinatie van fietsen en hardlopen. 

 

Voor Nel vliegt de maand wederom voorbij op het zadel

Alweer voor de tweede keer gaat Nel (77 jaar) de Alzheimer Challenge aan. Kom je deze fiets fanaat niet onderweg tegen tijdens een mooie tocht dan is ze wel te vinden bij één van de vele vrijwilligersprojecten die ze doet. De Alzheimer Challenge levert haar veel fietsplezier op én ze haalt ook nog eens geld op. "Ik ben erg dankbaar dat ik de gezondheid heb om dit te doen." Vorig jaar heeft ze meer dan 400km afgelegd en een enorm bedrag opgehaald en ook dit jaar staat de teller alweer op meer dan €2.300,-

Als we vragen naar haar succes om zoveel donaties te werven blijkt wel hoeveel kennissen Nel heeft, iedereen leeft met haar mee. Ook de kerk helpt mee en haar kleindochter werd ingezet om een flyer te maken om deze vervolgens in de brievenbus van vele kennissen te doen. Het plaatsen van een kratje op haar fiets zorgt ook voor extra bekendheid.

Het moge duidelijk zijn: Nel gaat de Alzheimer Challenge aan en "iedere euro is er één". Dan zorgen we samen voor een wereld zonder Alzheimer.