Normal 009cf87e5613081a92673f0bec55037f4478d558

Skarten-Tiona

Skarten tegen Alzheimer

Opgehaald

5.463
109% bereikt van het totaalbedrag € 5.000
Wij hebben samen al 19.235 km afgelegd

Een groep Venlose vrienden stapt in april op de fiets om geld in te zamelen voor Stichting Team Alzheimer. Alle dertien teamleden rijden komende maand elke week minstens zeventig kilometer.

Sinds corona zijn ze aan het fietsen, de mannen van Skarten Tiona. Dat eerste woord is Vlaams voor harken of net niet kunnen volgen, het tweede een afkorting voor 'Thuis is ook niet alles'. Aangezien ze toch wekelijks samen fietsen, ontstond het idee dat te doen voor een in hun ogen onderbelicht goed doel. De officiële doelstelling is 280 kilometer afleggen in april, maar dat zou wel eens veel meer kunnen worden. Ze denken aan een rit van Groningen naar Venlo om de actiemaand af te sluiten.

Donateurs

Alle dertien leden van de vriendenclub zoeken in hun eigen omgeving naar donateurs. 'Idee is dat vrienden en bekenden de euro's die ze normaal bijvoorbeeld in de kroeg zouden uitgeven nu besteden aan Alzheimer'.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.