Alzheimer Challenge 2022

Vorig jaar vond de eerste editie van de Alzheimer Challenge plaats. Er werd massaal gefietst voor een wereld zonder Alzheimer. Samen hebben we maar liefst €359.099 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek!

In 2022 gaan we opnieuw in beweging. We dagen jullie uit om in de maand mei 290 kilometer af te leggen, lopend, fietsend, zwemmend. Als je maar vooruit beweegt. één meter per patient in Nederland. Vorige jaar is er 220.756 kilometer afgelegd, dit jaar willen we verder komen. Help jij mee?

Meedoen kan individueel of in teamverband. Dat kan samen met collega's, familieleden, vriendengroepen, alzheimerpatiënten, sportclubs en studentenverenigingen.

Wil je in de tussentijd op de hoogte blijven van toekomstige Alzheimer Challenges? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en houd onze social media kanalen in de gaten. Ben je benieuwd waar het geld van de Alzheimer Challenge terechtkomt? Klik hier om meer te weten te komen over de onderzoeksprojecten van het Alzheimercentrum Amsterdam.

 

Lees meer Lees minder

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

14/12/2021
23:40

Wil

Bekijk alle

Stichting Team Alzheimer is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Alzheimercentrum Amsterdam en het bedrijfsleven met als DOEL om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar alle vormen van dementie. HOE? Door de kennis, ervaring en organisatiekracht van toptalenten uit toonaangevende organisaties te bundelen en samen innovatieve fundraising projecten in de markt te zetten.