Alzheimer Challenge 2021

In april 2021 vond de eerste editie van de Alzheimer Challenge plaats. Er werd massaal gefietst voor een wereld zonder Alzheimer. Samen hebben we maar liefst €359.099 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek!

De deelnemers fietsten in de maand april 280 kilometer, één meter per patiënt in Nederland. In totaal hebben 786 mensen een actiepagina aangemaakt en meegedaan aan de Alzheimer Challenge en werd 220.756 kilometer afgelegd. Ook was het mogelijk om in teamverband mee te doen aan de Alzheimer Challenge. Zo ontstonden teams met collega’s, familieleden, vriendengroepen, Alzheimerpatiënten, sportclubs en studentenverenigingen.

We kijken terug op een succesvolle eerste editie en zijn deelnemers ontzettend dankbaar voor hun inzet. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige Alzheimer Challenges? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en houd onze social media kanalen in de gaten.

Ben je benieuwd waar het geld van de Alzheimer Challenge terechtkomt? Klik hier om meer te weten te komen over de onderzoeksprojecten van het Alzheimercentrum Amsterdam.

 

 

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 736.765 km afgelegd