Fietsen voor beppe en iedereen met alzheimer

Anouschka Elzinga

Opgehaald

400
133% bereikt van mijn streefbedrag € 300
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Ik fiets in de maand april in totaal 300 km, dat staat voor 1 meter per alzheimer patiënt in Nederland. Dit doe ik om geld in te zamelen voor het onderzoek naar Alzheimeren voor mijn lieve beppe en andere lotgenoten. 

Mijn beppe heeft een aantal jaar geleden de diagnose alzheimer/vasculair gekregen. Wij merken dat mijn beppe de laatste tijd erg achteruit gaat: ze kan heel narrig zijn terwijl dit totaal niet in haar karakter past, vergeet namen, is de draad in het verhaal kwijt, geobsedeerd in haar kalender en ga zo maar verder. 

Ondanks dat het een vreselijke ziekte is brengt het ook mooie en grappige momenten met zich mee, zoals: ik ging een keer langs voor de medicatie rond etenstijd, toen kwam mijn oma aanzetten met een ijsje als avond eten. en zo kan ik nog wel veel andere mooie, grappige herinneringen benoemen. 

In Nederland lijden momenteel 280.000 mensen aan dementie, in 70 procent van de gevallen veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer. Genezing is nog niet mogelijk. Alleen met meer geld voor wetenschappelijk onderzoek kunnen we deze ziekte overwinnen.