Deze is voor jou Opa! x Krullenbol

Charley Stein

( Lid van team: TACO )

Opgehaald

265
132% bereikt van mijn streefbedrag € 200
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Ik zet mij in voor Team Alzheimer voor mijn Opa.

In deze maand zal ik ook extra stilstaan bij de mooie herinneringen met mijn opa.
Toen ik veertien was werd hij gediagnostiseerd met Alzheimer. Aan het begin viel het mij niet zo erg op dat hij ziek was. Hij vergat even waar hij zijn sleutels had neergelegd, of moest vragen welke datum het was. Het zijn dingen die mij nu ook nog dagelijks overkomen!
Later werd het wel duidelijker dat hij langzaamaan minder zelfstandig werd en dat hij moeite had met zijn dagelijkse activiteiten. Zo vergat hij ineens de weg naar huis na het boodschappen doen en moest hij steeds vaker eraan herinnerd worden om te eten.
Wat mij persoonlijk het meeste raakte in die tijd was dat hij langzaamaan onze unieke groet vergat. Vroeger, als ik hem opbelde zei ik altijd "Hi opa, met Charley!" en dan zei hij standaard terug "Dag Krullenbol, met je opa".
Helaas nam zijn verwarring naarmate de jaren steeds meer toe en tot mijn verbijstering noemde hij mijn zussen ook ineens 'Krullenbol'. Ik besefte mij dat zijn geheugen en onze standaard routines wegzakten. "Dag Krullenbol, met je Opa" hoorde ik niet meer aan de andere kant van de lijn.

Alzheimer is een vreselijke ziekte voor het slachtoffer en voor de nabestaanden. Laten we met z'n allen geld ophalen voor onderzoek zodat deze ziekte de wereld uit gaat. Via deze link kun je doneren op mijn pagina.
Dankjewel opa voor de mooie herinneringen. Ik zal ze nooit vergeten :) !