300 km voor een wereld zonder dementie

Daphne Weemaes

Opgehaald

548
109% bereikt van mijn streefbedrag € 500
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Wat als je mooiste herinneringen één voor één verdwijnen? Je niet meer weet waar je bent? En je uiteindelijk je eigen familie niet meer herkent? Voor mensen met dementie is dit de pijnlijke waarheid.

In Nederland zijn er zo'n 30.000 mensen met dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende variant is. Een grote kans dus dat je zelf ook bent geconfronteerd met dementie bij iemand in je eigen omgeving. Zelf heb ik dementie meegemaakt bij mijn opa en oma die ondertussen helaas overleden zijn. Je voelt je machteloos vanaf de zijlijn. Het liefst wil je er alles aan doen om de veranderingen en achteruitgang tegen te gaan om deze mensen zo lang mogelijk bij je te kunnen houden. Echter is er momenteel (nog) geen medicijn om dementie te genezen.

Om hier hopelijk verandering in te kunnen brengen worden er door middel van de Alzheimer Challenge donaties opgehaald die ingezet worden om de onderzoeksprojecten van Alzheimercentrum Amsterdam te steunen.

Gedurende de maand april ga ik in totaal 300 km wandelen en hardlopen. Help jij mee mijn doel te bereiken? Jouw donatie is van groot belang ❤️