Ik ga de Alzheimer Challenge aan!

Frances Don

( Lid van team: Hordijken )

Opgehaald

5
1% bereikt van mijn streefbedrag € 290
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Ik beweeg voor een wereld zonder Alzheimer.
Want wat had ik me die laatste jaren van mijn vader, en later van mijn moeder, graag anders herinnert. Wat zou ik het leven van mijn zwager graag met een toverstokje terug willen brengen naar hoe het was. En wat zou ik weer heerlijk lange onzin telefoongesprekken met mijn oudste zus willen hebben. "Oh ik bel niet voor iets speciaals hoor," zei ze dan, "gewoon een praatje-pot".
Elk mens is anders. Alzheimer is bij ieder mens anders. Het is gewoon een kut ziekte, waar (nog) niks tegen te doen is, behalve het misschien een beetje afremmen. 
Als ik door deze maand iets meer te bewegen wat geld kan bijdragen aan onderzoek, dan doe ik dat met liefde, met in gedachten deze 4 zo belangrijke mensen in mijn leven.

Want eerlijk? Zonder mijn vader en moeder had ik niet op deze aardkloot gestaan. Zonder mijn zwager had ik mijn HAVO nooit gehaald (dankzij de vele uren wiskunde bijles begreep ik nog iets van al die rare symbolen). En zonder mijn oudste zus (en natuurlijk ook m'n broer en m'n zus hier in Hoofddorp) had mijn leven niet geweest wat het nu is.

Voor hen en al die anderen die leven met dit klote gen beweeg ik, helpen jullie mee om mijn streefbedrag te halen?