Fietsen tegen Alzheimer

Frida van der Sluis

Opgehaald

860
172% bereikt van mijn streefbedrag € 500
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Ik fiets voor een wereld zonder Alzheimer.

Ik ben Frida van der Sluis en vorig jaar is mijn man Jelle, overleden aan de gevolgen van Alzheimer. Ook mijn moeder is overleden in 2016 aan de gevolgen van Alzheimer.

Alzheimer is een vreselijke ziekte, waarbij je de regie over je eigen leven/ lichaam kwijtraakt. De ene persoon heeft er wel weet van, zoals mijn moeder, maar mijn man heeft nooit enig besef gehad van zijn ziekt . Mijn man is bijna drie jaar heel goed verzorgd in zorgcentrum de Ooiman in Doetinchem. Ik zou een boek kunnen schrijven over Jelle, wat hebben we veel meegemaakt tijdens zijn ziekte. Zoals dat hij nadat hij net opgenomen was, de vogende dag weer terug was, bij ons huis waar we 13 geleden gewoont hadden, 18 km van het verzorgingshuis. Hij is meegereden met iemand, wie hebben we nooit geweten...... En dan Jelle er tussenuit geknepen was van de afdeling en liep dan heerlijk rond in het centrum van Doetinchem. Daar kwam een werkneemster van de Ooiman Jelle tegen en liet hem ophalen door een collega, hij had een leuke middag gehad :):):).

Wat zou het mooi zijn, als de wetenschappelijke onderzoekers een medicijn kunnen vinden tegen Alzheimer, of hoe we het kunnen voorkomen!!

Door een donatie te doen, kan je een beetje meehelpen aan het onderzoek.

Alvast super bedank!!!!!

 

Frida