700 km gepasseerd

25 april 2021 20:14

Vanochtend heb ik weer een rit gemaakt. Afgelopen vrijdag ook, maar toen geen tijd gehad om een berichtje te maken. 2 in 1 dan maar.

Vrijdag een rit in de lunchpauze gemaakt. Lekker zonnetje, maar wel fris vanwege wind uit het noorden. Eerst maar tegen de wind in dus. Langs het Amsterdam-Rijn kanaal naar Maarssen. Daarna verder langs de Vecht tot Breukelen. Van daar wat meer naar het zuidwesten, het Groene Hart in. Via Kockengen en Kamerik naar Woerden. Het voorjaar zie je overal. Al kuikens van verschillende vogelsoorten en veel watervogels bezig met het verzamelen van nestmateriaal. Lammetjes beginnen al groter te worden en fruitbomen staan nu echt in bloei.
Na Woerden richting het Zuiden, wind in de rug. Langs Linschoten en Montfoort naar Benschop. Dan nog via IJsselstein weer terug naar huis. Lekker stuk gefietst, weer 58km gedaan en op tijd weer thuis voor de middag meetings.

Vandaag vroeg begonnen, om 9:00 op de fiets. Het is nog koud, 5 C, bewolkt en wind uit het noordoosten. Het plan is om rond de 75km te fietsen, zodat het totaal voor de maand boven de 700km komt.
Zoals gebruikelijk eerst maar beginnen met wind. Het duurt de eerste 25km voor ik lekker op de fiets zit. Zal wel door de kou en wind komen.
Via fort Vechten naar Amelisweerd. Door het vroege tijdstip is het nog rustig, later vandaag zal het wel weer druk worden.

 

Via de Uithof en De Bilt naar Huis ter Heide. Bij de McDonalds links af, eindelijk wind mee. Als ik Den Dolder voorbij ben zie ik nog een schaapherder die met zijn honden aan het oefenen is. Doet me weer denken aan onze vakantie in Schotland waar dit in het groot gedaan werd met 100 schapen en 6 honden die met enkele fluitsignalen de schapen alle kanten op konden laten gaan. Verder fietsen maar weer, richting Lage Vuursche en afbuigen naar Maartensdijk. Vandaar naar de Loosdrechtse plassen en dan door naar Breukelen. Kasteel Nijenrode ligt er weer mooi bij. Door Breukelen en dan een klein stukje dezelfde route als vrijdag. Voor Kockengen links af naar Haarzuilens. Lekker wind in de rug, tempo gaat naar 38km/uur. Doorrijden via Harmelen naar Montfoort. Daarna de bekende weg weer naar huis. Weer 78km gefietst, de teller voor april staat nu op 714km. Kom thuis aan met koude voeten, maar het zonnetje begint door te breken. Vanmiddag maar Luik-Bastenaken-Luik kijken😀

Nog 5 dagen in april. Ik heb nog 2 lunchritten op de planning, 800km voor de maand is haalbaar.

Tot de volgende blog en geniet van Koningsdag aanstaande dinsdag 🎉.