Koningsdag

27 april 2021 16:14

Vandaag is het Koningsdag én Irene is ook jarig. Dubbel feest dus, al moet het nog wel wat aangepast vanwege Corona. Maar na een lekker ontbijt en de koffie met oranjetompouce is er ook wat tijd voor nog een fietstocht.

Wat betreft het weer is het een heel verschil met zondag. Volop zon, wind uit het zuidoosten en aangenaam. Mooi fietsweer dus, al vind ik het nog net iets te fris voor de korte broek en shirt.
Vandaag dan maar een koninklijke route. Als eerste maar op weg naar de Beatrix sluis. Die is inmiddels verbreed, maar de oude is er nog steeds.

 

Dan zoals gebruikelijk wind tegen, dus zuidoost. De kleine dorpjes zijn volop in konings sfeer, veel versiering en in Tull en 't Waal een versierde boeren kar (incl muziek) die oranje bloemen komt brengen bij de bewoners. Weer verder langs de inmiddels welbekende bloeiende fruitbomen.


Bij Cothen draai ik richting het noorden en krijg de wind al een beetje mee. Dat gaat lekker. Tot aan Langbroek, dus net niet langs Huis Doorn (bekend door de Duitse ex-keizer Wilhelm II). 
In Langbroek naar het oosten via de langbroekerwetering naar Odijk. Langs deze weg staan een paar mooie buitenhuizen.

Omdat  ik wind in de rug heb (al waait het niet heel hard), gaat het tempo lekker omhoog naar 37km/uur. Dat voelt lekker😀💪.

Daarna door naar huis via een slinger om nog wat extra kilometers te maken. Er zit weer 57km op vandaag (totaal nu 770km).

Donderdag staat de laatste (lunch) rit van deze maand nog gepland, hopen dat het dan ook zulk lekker weer is.

geniet van deze Koningsdag allemaal en tot donderdag 😀