Ik ga de Alzheimer Challenge aan!

Iris Beniers

( Lid van team: Familie Beniers )

Opgehaald

140
28% bereikt van mijn streefbedrag € 500
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Ik beweeg voor een wereld zonder Alzheimer!

Op dit moment leven ruim 290.000 mensen in Nederland met de ziekte Alzheimer. Hiervan zijn er naar schatting 15.000 jonger dan 65 jaar. Met dit laatst genoemde heb ik zelf helaas ook ervaring; ik ben al een aantal jaren mantelzorger voor mijn vader die op vrij jonge leeftijd de diagnose Alzheimer gekregen heeft. Ik kan daarom ook zeggen dat Alzheimer een verschrikkelijke ziekte is om van dichtbij mee te maken, maar toch treft het zo enorm veel mensen. Daar moeten we iets aan doen, en gelukkig kunnen we daar iets aan doen!

Op dit moment is er namelijk helaas nog geen medicijn tegen deze ziekte. Maar er wordt druk onderzoek gedaan om een medicijn voor Alzheimer mogelijk te maken, met een veelbelovende toekomstbeeld! Echter is er natuurlijk wel geld nodig om deze onderzoeken en de ontwikkeling van medicijnen te kunnen financieren. 

Daarom ga ik in de maand Mei 290 km bewegen (één meter per Alzheimer patiënt), om zo geld op te halen om weer een stapje dichterbij een toekomst zonder Alzheimer te zijn!

Help jij me mee?