Fietsen tegen Alzheimer

Kees en Riet Schuitman

( Lid van team: Schuit&Co )

Opgehaald

1.840
91% bereikt van mijn streefbedrag € 2.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Iedereen kent waarschijnlijk wel 1 of meerdere mensen die aan de ziekte van Alzheimer lijden. We schrijven lijden, want dat is het in de laatste jaren van iemands leven als ze steeds minder kunnen, steeds meer vergeten, geen grip meer hebben op allerlei voor ons gewone zaken. Deze mensen zijn in alle opzichten de weg kwijt en hebben steeds meer hulp nodig. Riet haar moeder overleed in 2014, de laatste twee jaar van haar leven was ze volledig afhankelijk van zorg, ze herkende ook haar kinderen niet meer. Dit was een verdrietige periode. Daarom zijn we super gemotiveerd om met deze actie mee te doen.

Wat zou het fijn zijn als er door heel veel onderzoek iets gevonden wordt wat deze ziekte kan vertragen, of misschien zelfs zou kunnen voorkomen. Daarom willen we in de maand april heel veel keren op de fiets stappen, dat doen we altijd al voor kleine tripjes. Maar deze maand gaan we extra ons best doen om zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te trappen, ons streven is om in april zeker 600 km te fietsen. Als het mooi weer wordt, gaan we samen een paar dagen kamperen en daarbij het rondje Utrecht fietsen (330km).
Wat zou het fijn zijn als onze kinderen, maar ook jullie kinderen niet meer bang hoeven te zijn om door deze vreselijke ziekte getroffen te worden.
Daarom vragen we jullie om ons te steunen, wij fietsen en jullie doneren. Een goede deal toch? Onze wens is dat de Alzheimer challenge door heel veel Nederlanders ondersteund wordt, zodat er veel geld voor onderzoek binnenkomt. 

Alvast heel veel dank! 
Riet en Kees