Wat Alz jij het krijgt?

Marja Hartman

Opgehaald

196
69% bereikt van mijn streefbedrag € 280
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Gedurende de maand april doe ik mee met de Alzheimer Challlenge. Voor meer info: 

 

In mijn werk zie ik dagelijks wat Alzheimer met de mensen doet die het overkomt. Het verdriet, de onmacht, de boosheid, frustratie, de angst. Het is hartverscheurend en mensonwaardig. 

In Nederland lijden op dit moment 280.000 mensen aan dementie, in 70 procent van de gevallen veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer. In 2040 zal dit aantal gestegen zijn tot 500.000 patiënten. Genezing is nog niet mogelijk. Alleen met meer geld voor wetenschappelijk onderzoek kunnen we deze ziekte overwinnen. 1 op de 3 vrouwen krijgt deze (of een andere) vorm van dementie, tegenover 1 op de 7 mannen. Hoeveel van je vrienden zijn dat? Of familieleden? 

En in het ergste geval:  wat Alz jij het krijgt? 

Voor deze 280.000 mensen ga ik in april 280 km fietsen. En om de uitdaging te vergroten, wil ik daarbij 2800 hoogtemeters maken. Met deze uitdaging hoop ik € 280 op te halen voor het  Alzheimercentrum Amsterdam van het AMC. De eerste donatie van € 28 is van mij. Doe eens gek en doneer 2,80. (Ieder  bedrag is welkom!) Hiermee help je om m'n streefbedrag te behalen, maar vooral gaan we hiermee met elkaar de grote uitdaging aan: Alzheimer verslaan! 

Help.Alzheimer.Stoppen.Nu!!