Fietsen tegen Alzheimer - 280+km op 1 dag!

Marten Blaauw

Opgehaald

795
283% bereikt van mijn streefbedrag € 280
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Hoi!

Welkom op mijn donatiepagina! Ik zal mezelf even kort voorstellen: Ik ben Marten, 34 jaar en zoek graag nieuwe uitdagingen op de racefiets. Mijn wielerverslaving is in Slovenie begonnen, een prachtig bergachtig land waar de colletjes om de hoek liggen vanuit de hoofdstad Ljubljana. Hier heb ik 8 jaar mogen wonen. Momenteel werk ik als fitte fietskoerier in een zeer fit peloton bij Cycloon Fietskoeriers Groningen, je herkent ons aan de langssjeezende rode vrachtfietsen. Mijn langste afstand is 210km en dit wil ik graag gezamelijk verbreken voor het goed doel.

Onderzoek bij Alzheimer is bij uitstek een goed doel omdat over deze complexe ziekte nog zoveel te leren valt. Welke factoren hebben de grootste invloeden op het dementeren? Welke voortekenen kunnen we beter in kaart brengen en herkennen? Zijn er nieuwe behandelingen mogelijk die de levenskwaliteit van dementerende ouderen drastisch verbeteren? 

Stress en gevoeligheid voor Alzheimer lijken onderling sterk verbonden te zijn: https://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/verhoogt-stress-jonge-leeftijd-risico-alzheimer. Hoe we met stress omgaan in een sterk toenemende prestatiemaatschappij blijft een van de uitdagingen die ik persoonlijk ook ervaren heb en nog altijd ervaar. Het is een balans zoeken tussen de weerstand van tegenwind opzoeken en je daarna weer rustig laten meevoeren.

Bij Cogmax onderzoeksgroep werkt mijn vriendin Nena Lejko in een team van onderzoekers hard aan het in kaart brengen van hersenen in geval van MCS (Milde Cognitieve Stoornis) hetgeen een voorstadium kan zijn voor dementie. Ook worden er experimentele behandelingen onderzocht om informatieverwerking in de hersenen te verbeteren. Neem vooral een kijkje op:  www.cogmax.nl om meer hierover te lezen!

 

Mijn doel: 280+ kilometers fietsen op 1 dag! 

 

Ik hoop hiermee een symbolisch streefbedrag op te halen van 280 euro, maar meer moet zeker lukken toch?! Onderaan deze pagina vind u de blauwe doneerknop. Uw donatie gaat hiermee rechtstreeks naar de onderzoeksprojecten van Alzheimercentrum Amsterdam.

De challenge staat inmiddels gepland op vrijdag 23 april! De weersomstandigheden lijken voor alsnog gunstig: droog, zonnig en een noordelijke wind.

De route is gemaakt! Van Groningen naar Leende (iets onder Eindhoven) dwars door de afwisselende landschappen die Nederland te bieden heeft. De tocht zal opgenomen worden via de app Strava.  Zie link hieronder om de route te bekijken:

https://www.komoot.nl/tour/349262911?share_token=a4yGXJp6ViN6EtrPGVvTC7ZaC8Xr4ivKVpj75SqDsXJESDjRNT&ref=wtd

--------------

Het is gelukt! Na 300 mooie kilometers aangekomen in Leende. Fotos volgen nog maar bij deze alvast bedankt voor de vele donaties voor een goed doel! 

 ------1---

Alvast bedankt voor je support!

 

Sportieve groet,

Marten 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------