280 km fietsen in april tegen dementie/Alzheimer (en voor mijn vader)

Peter van der Meer

Opgehaald

2.425
121% bereikt van mijn streefbedrag € 2.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Update 26-4-2021  --> 300km gefietst tegen Alzheimer - iedereen bedankt voor de steun/donatie!

Met de laatste rit gistermiddag, eindigend bij mijn ouders in Oud-beijerland, heb ik het doel van de 280 km challenge 'Fietsen tegen Alzheimer' behaald. Ik dank iedereen hierbij voor de steun en donaties voor mijn sponsoractie! De kilometers heb ik met veel plezier afgelegd met daarbij alle lieve en ondersteunende reacties in het achterhoofd. Het is geweldig dat mijn streefbedrag meerdere keren veel te laag bleek te zijn en dat nu ongeveer 2300 euro is opgehaald voor het goede doel!
 
Natuurlijk zijn er nog 4 dagen over in april om het geldbedrag verder te verhogen met donaties :-)! Het geld blijft hard nodig voor verder onderzoek naar dementie en Alzheimer!

  --------

Van dichtbij zie ik, bij mijn vader en ook familie, wat dementie met een mens doet en ik hoop dat met dit onderzoek stappen gezet kunnen worden naar medicijnen en betere behandeling hiervan in de toekomst. Voor hem en andere dementerenden is het minste wat we kunnen doen het ophalen van geld voor onderzoek.

In de gehele maand april wil ik 280 km fietsen, 1 meter per patiënt in Nederland. Sponsor en motiveer mij om het doel te halen! Samen halen we geld op voor het onderzoek naar Alzheimer en steunen we dit goede doel! (met de sneeuw in april een extra grote uitdaging ;-)
Op de actiepagina worden mijn hardloopactiviteiten ook automatisch getoond. Deze tellen natuurlijk niet mee voor de 280 km. :-)

Alvast bedankt!
Peter van der Meer

 

(In Nederland lijden momenteel 280.000 mensen aan dementie, in 70 procent van de gevallen veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer. Genezing is nog niet mogelijk. Alleen met meer geld voor wetenschappelijk onderzoek kunnen we deze ziekte overwinnen.

De Alzheimer Challenge: Wij dagen je uit om in de maand april 280 kilometer te fietsen op jouw eigen manier, 1 meter per patiënt in Nederland)