Waarom doneren voor alzheimer onderzoek?

04 mei 2022 15:45

Net als veel anderen zie ik in mijn directe omgeving de gevolgen van deze ziekte doordat mijn oma alzheimer heeft. Op dit moment is ze nog vrolijk en vertrouwd met de directe omgeving, maar dit is in het afgelopen jaar al wel met sprongen achteruit gegaan. Wanneer ik op de koffie ga wordt het steeds lastiger om een gesprek te voeren. Dezelfde vragen en verhalen blijven terug komen. Recent hebben we haar 90ste verjaardag met de familie gevierd, voor haar was dit een dag later echter niets meer dan een schim in haar geheugen.

Nu is mijn oma 90 en kan ik de ziekte, hoe vervelend het ook is, wel een plek geven. Maar er zijn ook mensen die op veel jongere leeftijd te maken krijgen met deze ziekte. Zoals Jetske van der Schaar die in haar boek Eeuwige Lente schrijft hoe het is om te leven met een erfelijk alzheimergen. Ze weet dat ze ergens als ze midden 50 is haar verstand gaat verliezen, zoals ook bij haar moeder is gebeurt.

Wil je dit bijzondere boek ontvangen en onderzoek naar alzheimer steunen, doe dan een donatie en stuur mij een bericht met je adresgegevens. Aegon zorgt er dan voor dat het boek naar je wordt opgestuurd. De donatie gaat volledig naar onderzoek.