Fietsen tegen Alzheimer

Riet Schuitman

( Lid van team: Schuit&Co )

Opgehaald

25
25% bereikt van mijn streefbedrag € 100
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Mijn motivatie om met de Alzheimer fietstocht mee te doen is de ziekte van Alzheimer waaraan mijn moeder leed. Ze overleed in 2014,  nadat ze steeds verder achteruit was gegaan. De laatste jaren van haar leven werd ze volledig verzorgd in een verpleeghuis. Ze kon niets meer zelf, ze lag daar maar in bed, ze herkende ons als haar kinderen niet meer, eten en drinken moest aan haar gegeven worden. Dit was een afschuwelijk lijden, voor haar maar ook voor ons.

Ik doe mee met deze Alzheimer fietstocht omdat er veel onderzoek nodig is om een behandeling te vinden om deze afschuwelijke ziekte de wereld uit te krijgen. Als er niets gevonden wordt zijn er in ons land over twintig jaar een half miljoen mensen die aan deze afschuwelijke ziekte lijden.
Ik weet dat ik de genen van mijn moeder heb geërfd, daarom ben ik super gemotiveerd. Alleen al het idee dat er misschien een oplossing zou kunnen komen voor onze kinderen maakt al dat ik mijn stinkende best ga doen om in april zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te fietsen. 
Helpen jullie mee en doneer.  Alvast heel erg bedankt!!!