Fietsen tegen Alzheimer

Ykelien Mönking

Opgehaald

2.225
111% bereikt van mijn streefbedrag € 2.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Ik ga de uitdaging aan!

Natuurlijk is mijn fietsen maar een kleine uitdaging. Veel groter is de uitdaging waar de onderzoekers voor staan. Hun waardevolle onderzoek naar dementie dat financieel mede door deze campagne wordt ondersteund.

Tevens doe ik mee voor mijn tante Annemie en haar zusje Yke -  mijn moeder. Vroeger begrepen ze elkaar met een half woord, en hadden ze samen de grootste lol. Het kenmerkt de sterke band die zij hadden. Maar door Alzheimer heeft die zusterliefde een andere dimensie gekregen. Dat maakt me verdrietig.

Verder wil ik dat dementie bij het grote publiek bekend wordt. Zodat mensen de impact van deze ziekte beseffen. Behalve de patiënten lijden ook familie en vrienden eronder. Hoe ga je om met het verliezen van iemand die er nog is? 

Het lijkt er soms op dat ze zijn vergeten wie wij zijn. En dat maakt hen eenzaam. Daarom wil ik er graag voor hen zijn en vind ik dat we de ziekte moeten proberen te bestrijden met alle middelen die beschikbaar zijn.

Ik zou het te gek vinden als je mij sponsort door een bedrag te doneren voor deze “challenge”.  De maand april ben ik dus regelmatig op de fiets te vinden, mocht je het leuk vinden om een stukje met mij mee te fietsen, laat het me weten.

 

Liefs,
Ykelien