De eerste 100 kilometers zitten erop!

06 april 2021 08:59

Hallo lieve sponsors, 

Het afgelopen Paasweekend hebben Sander en ik goed gebruikt om de eerste kilometers te maken! Vrijdag stond een rondje Twiske op de planning. Twee uur na onze geplande vertrektijd zaten we dan echt op de fiets. Ik ging nog 'even' mijn band oppompen, maar voor een leek zoals ik op dit gebied ben, was dit nog wel even een klusje. Van een Frans ventiel had ik tot dusver nog nooit gehoord en ik begreep dan ook niet waarom de band leger leek te raken naarmate ik meer en meer pompte. Gelukkig hebben we Youtube! Na het minitieus opvolgen van de aanwijzingen van een beste fietsenwinkelmeneer en mijn hulplijn Josje lukte het dan eindelijk. Eenmaal uit de stad zoefte we over de wegen en genoten we van de rust van buiten de stad. De eerste 35 kilometers zaten erop! 

Zondag stond een langere rit op de planning; een retourtje Zandvoort met als pitstop een paasbrunch bij Sanders ouders. Door mijn inspanningen van vrijdag kon ik het banden-oppomp-tafereel overslaan en zaten we stipt 11.00 uur op de fiets. Waar Sander hier en daar wat sprintjes trekt om zijn eigen persoonlijke record maximale snelheid te verbreken, wist ik: met 65 km voor de boeg moet ik geen gekke fratsen uithalen, maar mijn energie verdelen, wil ik ook nog gezellig aan de paasbrunch kunnen zitten. En zo geschiedde. Sander fietst ver voor mij uit en wacht mij later ergens weer op, waarna dat proces zich weer herhaalt. Ergens bij Bloemendaal had ik hem wel echt even zitten, mijn conditie is niet per se beroerd, maar met wind tegen en een hongerige maag waren die laatste kilometers best pittig. Eenmaal aangekomen bij de (schoon)familie wachtte ons een heerlijke paasbrunch, waarna we ons daarna weer opmaakten voor de terugreis, die overigens tegen alle verwachtingen in ontzettend soepel verliep. Met de wind in de rug heb ik zelfs ook een paar sprintjes getrokken voor mijn PR! ;) 

De opbrengst tot nu toe? 100 km zit erop en nog 180 km te gaan! Ook staat het sponsorbedrag inmiddels op €3.320,-, echt ongelofelijk hoe gul en betrokken jullie zijn! We willen jullie hartelijk bedanken voor dit duwtje in de rug. 

Tot de volgende update! 

San & Eef