Venus

Fietsen tegen Alzheimer

Opgehaald

3.115
103% bereikt van het totaalbedrag € 3.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Wij fietsen voor een wereld zonder Alzheimer. Er is nog weinig bekend over het voorkomen van Alzheimer. Wel is bekend dat bewegen een belangrijke bijdrage levert aan het gezond houden van je hersenen. Voor een betere behandeling en bestrijding van Alzheimer en het krijgen van  inzicht in de processen die dit veroorzaken is er veel onderzoeksgeld nodig.

Daarom bewegen wij voor extra donatie voor het Alzheimer fonds en natuurlijk werken wij ook om ons zelf in beweging te houden. Wij starten te doneren met € 0,20 per km. Ons doel is deze maand 480 km te fietsen.

Doet u ook mee en ondersteund u ons en het Alzheimerfonds Samen gaan wij de uitdaging aan?

Gert Oskamp en Piet van Veen in team Venus


Bekijk alle

26 april, Almere, Baarn, Lage Vuursche, Loosdrecht, Ankeveen, Weesp, Muiden 78 km

02-05-2021 | 22:43 Uur
 Mijn maatje Gert viert deze voorjaarsvakantie week elders. Met een prachtige dag in het vooruitzicht op de fiets gestapt. Dit keer geen Hybride fiets maar de racefiets gepakt. Bepakt en bezakt, zonnebril op gestart in de ochtend kou, heerlijk fris windje, helder blauwe lucht, wat wil je nog meer. Rustig peddelend, genietend van licht, lucht en verre uitzicht over de stichtsbrug langs Huizen, Blaricum naar Eemnes. Net over de brug knap de geleider van de schakel kabel, fiets op de kop en een nood maatregel, de draad over het kale staal. Schakelen alleen van het grote voorblad naar het kleine voorblad. Plan was te fietsen door de Eemnesser polder, voor de zekerheid nu maar door Eemnes. Veel wandelaars en fietsers een gezellige dag. langs kasteel Groeneveld naar Baarn, daar af naar Lage Vuursche, fietspad door het bos langs een zandweg. In lage Vuursche zijn alle bankjes bezet en de koffie to Go heeft uitverkoop. Door, even buiten Lage Vuursche een bankje, tijd voor koffie en een broodje. ook hier veel fietsers en wandelaars, allen even vriendelijk en goede morgen! Geen idee van tijd, het polshorloge geeft 30 km aan. Via Hollandsche Rading naar vliegveld Hilversum een weinig aantrekkelijke weg met veel verkeer. In Nieuw Loosdrecht wordt het weer wat rustiger, langs Kerkelanden richting                 s 'Gravenland en Ankeveen, het fietspad door de Ankeveense plassen, werkelijk schitterend, je kunt ternauwernood elkaar passeren, aan weerszijde water, prachtig. Aan het eind van het fietspad is er een prachtig plekje op een eiland, verbonden door een smalle brug, twee bankjes uit de wind en in de zon met een mooi plaszicht. Tijd voor een tweede pauze. Het water is klaar helder en je kunt de opkomende waterplanten goed zien. Plots komt rond de hoek een kajak met twee mensen langs gevaren en draaien af richting plas, nauwelijks geluid alleen gekwetter en geritsel in het riet, een prachtig plaatje. Na dit genieten en versterkt met drank en fruit, door richting Weesp langs de vecht. Ook hier is het genieten van het mooie landschap, oevers en molens. Plots bijeen landhuis een prachtige oude fruitboom, vol in Bloesem. een plaatje schieten is noodzakelijk. De Vecht wordt verder gevolgd tot Muiden. De gebrekkige versnelling wreekt zich, het is even zwoegen tegen de wind in, achter de dijk richting Muiderberg komt de vaart er weer in, Nog even de Hollandschebrug op, een lijdensweg, stinkend verkeer van de A6 en wind tegen, langs de dijk naar Almere haven, overal zijn de bankjes bezet en wordt gewandeld en gefietst, gezellig. Na ruim 4 uur weer thuis, heerlijk in het zonnetje een kan water geleegd, 78 km verder en gemiddeld 18,9 km/u