Ik beweeg mee voor een wereld zonder Alzheimer!

Riki de Wit

Opgehaald

3.233
164% bereikt van mijn streefbedrag € 1.965
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

In 2018 heeft mijn moeder op 52-jarige leeftijd de diagnose Alzheimer gekregen. Dierbare momentjes met haar worden steeds kostbaarder, want een behandeling tegen deze ziekte is nog altijd niet mogelijk.

Daarom zet ik mij dit jaar in voor Team Alzheimer. En dat jaar sluit ik af met deze Alzheimer Challenge. Mijn persoonlijke doel is om deze ziekte, die voorkomt bij oud èn jong, bespreekbaar(der) te maken. Daarmee wordt een medicijn echter niet gevonden. Met onderzoek lukt dat hopelijk wel. En daar is geld voor nodig.
€1965,- ophalen is daarin voor mij het meest passend. Als symbool voor het geboortejaar van mijn moeder. En als geluid voor alle jonge mensen die op een manier geraakt wordt door deze ziekte.


Bekijk alle

At month's end

01-06-2022 | 21:40 Uur
Het zit erop! Met het aanbreken van een nieuwe maand is er een einde gekomen aan de Alzheimer Challenge van 2022. Het doel was enerzijds om in de maand mei 290.000 meter (290 km) te bewegen: 1 meter voor elke Alzheimer patiënt in Nederland. Anderzijds wenste ik deze maand een geluid te zijn voor iedereen die op jonge leeftijd op een bepaalde manier wordt geraakt door deze ziekte. Bovendien hoopte ik geld in te zamelen voor het o-zo-nodige onderzoek naar Alzheimer. Met veel dankbaarheid kan ik alle drie afvinken: 1. 334 kilometers afgelegd;2. Veel interactie gehad met mensen die mijn berichten hebben gelezen;3. €3218,- aan donaties ontvangen! Al is dat niet het enige wat ik de afgelopen maand heb bereikt. Het einde van de maand brengt me terug naar het jaar dat ik doorbracht in Afrika. Month's end - zoals we het daar noemde - was namelijk een moment om stil te staan. Om te reflecteren op de vorige maand en te bedenken wat je graag zou willen meenemen naar de volgende. Tijdens de 'Month's end' van mei stonden daarin voor mij twee dingen centraal: 1. Het is eigenlijk niet zo heel moeilijk om gemiddeld 10 km per dag te bewegen. Daar heb je geen luxe racefiets of een bijzonder sportabonnement voor nodig. Mijn trouwe stadfiets, een paar simpele skeelers, de benenwagen en de wereld buiten waren voor mij voldoende om de kilometers op te zien tellen. Door bijvoorbeeld naar een pakketpunt te fietsen dat zich op een verdere afstand bevond, een extra ommetje te lopen wanneer ik boodschappen deed of een vriendin op te zoeken i.p.v. een appje te sturen maakte ik bewust wat meer meters. En dat is me goed bevallen!2. Om er nog maar een cliche in te gooien (wat is een blog immers zonder cliche's?): het leven is er om te vieren! Neem de tijd voor de kleine dingen en blijf in contact met de wereld om je heen. De afgelopen maand heeft me een aantal mooie en onverwachte gesprekken opgeleverd en heeft ervoor gezorgd dat ik de (buiten)wereld weer een stuk meer ben gaan waarderen. Ik sta meer in contact met deze wereld om me heen en heb bewust tijd genomen voor dingen die ik voorheen gemakkelijk voor lief nam. Mijn relativatievermogen en positieve blik hebben een enorme boost gekregen en daar houd ik graag nog lange tijd aan vast. Ik ga in ieder geval sportief (ook vandaag zitten er alweer bijna 20 kilometers in de benen op mijn stadfiets en benenwagen) en positief de nieuwe maand tegemoet. Mijn uitdaging is volgens mij dus wel behaald. 3218 maal dank voor het volgen, reageren, motiveren en doneren!